El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Melero reuneix dels caps del CNP a Daniel Osácar passant per l’amo de Método 3
  • CA

La llibreria La Central s’ha quedat petita. Plena fins la bandera aquest vespre per la presentació del llibre de lletrat de Quim Forn al judici del Tribunal Suprem, Xavier Melero. “El Encargo” (Planeta, 2019) ha servit d’excusa per celebrar un cónclave que ha ofert fotografies si més no curioses. Després d’una breu però treballadíssima presentació del periodista Jesús Garcia, un dels millors experts en periodisme de Tribunals, Melero ha tirat de beta del seu saber fer i amb traça i ironia ha anat desgranant que s’hi pot trobar al llibre.

Però més que el contingut, ha estat el repartiment de la pel·lícula que s’ha vist aquest vespre a la llibreria. Un ventall de personatges públics i semipúblics que han donat cobertura a l’esdeveniment. Des de l’excap del CNP, Sebastián Trapote –testimoni de càrrec durant el procés– , a l’actual cap del cos espanyol; el director general de la Policia, Pere Ferrer; un dels seus predecesors i processat per l’Audiència Nacional, Pere Soler; els exconsellers Francesc Homs i Germà Gordó; els advocats Joan Monguilot, Àlex Solà, Jordi Pina o Pau Molins; l’exvicepresident del Parlament, Lluís Corominas; el secretari general de CDC, Oriol Pujol; l’extresorer del partit, Daniel Osacar; l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias; l’exconsellera Meritxell Borràs i Irene Rigau; el director dels serveis jurídics de la Generalitat, Francesc Esteve; la parella de Quim Forn, Laura Masvidal; el detectiu Francisco Marco  o l’opinador Arcadi Espada.

La gràcia ha estat que Melero, sense deixar-se anar per l’eufòria de l’èxit de la presentació, ha tirat alguna bala. Com quan davant dels caps policials espanyols ha lamentat que no es trobés a la presentació el seu client, Quim Forn, per una “sentència injusta” o bé quan ha explicat una xerrada que va fer a quadres de CDC sobre els riscos del Primer d’Octubre. Un dels punts més divertits ha estat quan ha lamentat que l’Estat enviés Vicky Álvarez per aturar el procés. La riallada de Paco Marco ha estat ben sonora.                                     

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa