Mejías (Cs) acusa Colau d'avivar el conflicte dels llaços grocs en lloc d'apagar-lo

El partit taronja diu que BComú ha "tirat la tovallola" perquè "dona per perdut el govern" de Barcelona

 

La presidenta del grup municipal de Cs a l'Ajuntament, Carina Mejías, ha criticat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau tot acusant-la d'"avivar" el "conflicte" de la presència de llaços grocs als carrers amb les seves declaracions en les que opinava que despenjar aquests símbols a la via pública és una "actuació d'agressió". Mejías ha tornat a demanar al govern que despengi el llaç groc de la balconada del consistori i que deixi de ser la "crosa" del moviment independentista. "Marcar l'espai públic amb símbols ideològics que expulsen més de la meitat dels barcelonins no és democràtic i no respecta la pluralitat de la nostra ciutat", ha insistit en una roda de premsa en què, a més, ha fet balanç de gestió del govern municipal durant els mesos d'estiu. En aquest sentit, ha acusat l'executiu de BComú de "tirar la tovallola" a mesos vista de les eleccions municipals, perquè "donen per perdut el govern de la ciutat".

 

A més, Mejías ha retret a l'alcaldessa i al primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, les seves "llargues vacances" i ha apuntat que "l'absència de l'alcaldessa ha marcat la política aquest estiu". De cara al nou curs polític, la portaveu de Cs ha reclamat mesures per fer front a l'incivisme, a la inseguretat i a la "caiguda del turisme". "Barcelona s'ha convertit en una ciutat insegura", ha lamentat Mejías un fet que, assegura, ha provocat una "caiguda" de la reputació internacional de la capital catalana. 

 

Mejías ha assegurat que "Barcelona no pot esperar més a tenir un projecte de canvi", després de les pròximes eleccions municipals. A més, ha exigit al govern municipal que detalli en què s'han invertit els 5 milions d'euros del pla de xoc de Ciutat Vella, aprovat gràcies als vots del PDeCAT. La líder de Cs ha titllat el pla "d'ineficaç" perquè el districte està, a parer seu, "desbordat" i ha apuntat a la possibilitat que els diners promesos hagin servit per pagar les hores extres de la Guàrdia Urbana. També ha retret que el govern "apliqui l'ordenança municipal de forma aleatòria", sent "molt laxa amb els que la incompleixen i molt restrictiva amb els que paguen impostos" i ha censurat la presència de pintades "turismofòbiques" en monuments i espais patrimonials de Barcelona.

 

 

D'altra banda, la portaveu de Cs ha recordat que "en els propers dies" s'anunciaran més detalls sobre la candidatura a l'alcaldia de Barcelona de la seva formació. Preguntada si l'exprimer ministre francès Manuel Valls encapçalarà la llista, Mejías ha respost que la candidatura estarà oberta a "persones independents i amb talent que es vulguin implicar amb la ciutat de Barcelona". 

 

Comentaris