Més de la meitat dels espanyols consideren que Catalunya té “massa autonomia”

Només un 7,1 advoca per una Espanya federal i, en canvi, un 21,1% demanen reconvertir-la en regió

No sembla que hi hagi la millor empatia a Espanya per millorar la situació política de Catalunya. Ho constaten les dades de la macroenquesta del CEO a tot Espanya amb el títol "Percepció sobre el debat territorial a Espanya.2019”. Un estudi sobre 3.600 ciutadans espanyols de tot l'Estat que s'ha presentat aquest matí al Palau de la Generalitat amb la consellera Meritxell Budó i el Director d'Anàl·lisi i Estratègia, Josep Rius.

 

Segons els números del Centre d’Estudis d’Opinió, un 51,1% dels espanyols de la resta de l’Estat consideren que Catalunya té “massa autonomia”. Un 26,1 està convençut que té un nivell suficient davant el 12% que pensa que no té prou nivell d’autogovern. Un 8,2% respon que no hjo sap i un 2,6 no contesta.

 

 

Pel que fa a l’opinió dels espanyols sobre com hauria de ser la relació entre Catalunya i Espanya segueix la mateixa línia. Un 21,1%, un de cada cinc espanyols, aposta per retornar Catalunya a nivell d’una regió. Si bé un 61,2% defensa que continuï  com una autonomia, només un 7,1% proposa que sigui un Estat dins una Espanya federal i un 4,7% planteja que sigui un Estat independent. Un 3,5 no ho sap i un 2,3 s’estima més no pronunciar-s’hi.

 

En qualsevol cas, el 75,8% dels espanyols enquestats es mostra en contra que Catalunya sigui independent davant un solitari 13,6% que hi estaria a favor. Un 6,6% diu que no ho sap i un 4% prefereix no respondre. Les xifres quadren amb les respostes a la pregunta sobre quin terme s’utilitza per referir-se a Catalunya. Els espanyols majoritàriament, un 62,6%, diuen utilitzar el concepte autonomia; però un 18,9% admeten que usen el terme “regió”. Només un 11,3% dels espanyols utilitzaria nacionalitat, nació i país.

 

 

Al capdavall, segons la mateixa enquesta un 37,7% dels espanyols opina que cal reformular l’Estat de les autonomies cap a un Estat amb “un únic govern central sense autonomies” (21,1%) o un Estat autonòmic amb menys competències (16,6%). Continuar en el mateix marc legislatiu és l’opció del 32% dels enquestats a Espanya.  Només un 6,6% estaria a favor de reconèixer a les comunitats autònomes esdevenir un estat independent. Una opció que és majoritària, en canvi, a Catalunya amb un 44,8% dels suports.

 

 

 

Comentaris (13)
Josep Fa 21 dies
Acabo de veure un video d Saragossa duns exaltats cridant cpm pusilanimes contra un grupet q estaven a favor del presos politics, el que no saben es q ells no tenen ni tindran mai cap platja! Q si volen hauran de venir aquí i pagar aquí o fer molts mes km per anar a comunitat valenciana! Son uns marginats ppbra gent q no tenen ni dutxes als pobles!
D'on no n'hi ha no en raja Fa 21 dies
Més de la meitat el espanyols es consideren franquistes. I dels restants s'ha d'excloure els catalans i els bascos, així que a les espanyes, d'espanyols demòcrates en queden ven pocs
Tictac-Tictac . . . Fa 21 dies
Parlen sense coneixement de causa. Aquesta pregunta els hi hauran de fer quan tinguem la independència. Es clar que llavors ja ens agafaran amb els braços en mode Botifarra.
un talp Fa 21 dies
Responent al titular, més de la meitat dels espanyols (de fora de Catalunya, imagino que vol dir), encara tenen por de decidir el seu futur, de prendre desicions que afectin a la seva vida i de tenir la oportunitat de crèixer com a individus. Això és el que han acconseguit anys de Franquisme i del postfranquisme que encara vivim. Covards que han renunciat a la seva humanitat per esdevenir, a ulls del "governant de torn" bones ovelletes que ni balen quan els retallen drets o les pixen a la ca
Vicenç Ramoneda Fa 22 dies
Sostenim com a evidents aquestes veritats: que tots els homes són creats iguals; que són dotats pel seu Creador de certs drets inalienables; que entre aquests drets hi ha el dret a la vida, a la llibertat i a la recerca de la felicitat; que per garantir aquests drets s’institueixen entre els homes els governs, els quals obtenen els seus poders legítims del consentiment dels governats; que quan s’esdevingui que una forma de govern es faci destructora d’aquests principis, el poble té dre
Pepet de Vallmanya Fa 22 dies
Bèsties tarades .... Gràcies als "seus" ( que en realitat són del capital i la banca ) mitjans de comunicació ( en realityat d'aborregament massiu ) no saben ni perquè respiren.
Claravalls Fa 22 dies
Lladres més que lladres.. encara voleu més diners,lladregots de merda.Nosaltrws marxem i ja us ho fareu, ganduls més que ganduls.Nomes sabeu que robar miserables franquistes.Europa us posarà de cul a l'aire amb els 2 bilions d'euros que debeu,lladres més que lladres. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Portuguez Fa 22 dies
Sondagens ad hoc manipuladas ab initio... Isto lembra a confusa e manipuladora pergunta da ERC às suas impotentes bases de militantes sobre um eventual apoio ao queridinho pseudo-socialista Sanchez.
Lleidatà Fa 22 dies
L'astrologia és a l'astronomia com els estudis d'opinió a la matemàtica estadística.
Lidia Fa 22 dies
Declaració unilateral d,independència i adéu caspanya
fideli Fa 22 dies
Catalunya, país ocupat per una colla de malparits i de botiflers fillsdeputa
Això es ñ Fa 22 dies
Aquests desgraciats, que ens voldrian tenir amb el peu al coll, només ens volen per xuclarnos la sang.
Ramon Fa 22 dies
Garruleria absoluta i depredadora