El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Medalles al “Mèrit de la Unitat d’Espanya” pels policies i guàrdies civils de l’1-O
  • CA

 

 

“Recordem a tothom que la Creu al Mèrit a la Unitat d’Espanya és només pels policies nacionals i guàrdies civils que van estar i estan a Catalunya des de l’1 d’Octubre de 2017 al 31 de desembre de 2018”. Amb aquest missatge, l’Honorable i Reial Ordre de Cavallers de Sant Cristòfol per sa Majestat el rei Joan I d’Aragó, comunica el primer lliurament de medalles a “tots aquells policies o guàrdies civils que durant l’any 2017 van participar en operacions al mèrit de la Unitat d’Espanya”

 

Aquesta Ordre, que es vanta a la seva web amb grans lletres d’estar subvencionada pel govern d’Espanya i el Ministeri de Defensa, celebrarà el proper lliurament a Orihuela, a Alacant, el 29 de setembre, dos dies abans del primer aniversari de l’1-O. La majoria de les condecoracions es lliuraran als agents que van intentar impedir la celebració del referèndum. Les primeres condecoracions serien per gairebé siscents efectius, tal i com apunta ElConfidencialdigital.com.

 

L’oferiment d’aquestes condecoracions és una manera de defugir la negativa del govern del PSOE a condecorar oficialment els efectius policials, tal i com volia fer el ministre del PP d’Interior, José Ignacio Zoido. D’aquesta entitat en formen part policies, guàrdies civols, bombers, militars, metges o serveis d’emergències. La situació és una mica surrealista, perquè encara es pot solicitar la medalla a través del seu web.

 

La piulada de l'Orde
La piulada de l’Orde | Orde

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa