Mayor Oreja reclama mobilitzar-se contra l'independentisme català com si fos ETA

L'exministre del Partit Popular diu que "és una batalla fonamentalment política" i "exigeix moviment social de totes les ideologies"

L'exministre del Partit Popular Jaime Mayor Oreja ha fet aquest dimecres una crida a la ciutadania en la qual demana "saber mobilitzar-se" contra l'independentisme català perquè "és una batalla fonamentalment política" i "exigeix moviment social de totes les ideologies". En declaracions als mitjans en arribar al fòrum pels 40 anys de democràcia organitzat per Vocento, Mayor Oreja ha afirmat que, al seu judici, el procés independentista "és un dels reptes i desafiaments més greus que hem tingut en aquesta democràcia".

 

 

En aquest sentit, a la pregunta sobre si és una cosa que l'amoïna, ha admès que no "hi ha cap dubte" que "arribaran fins al final" i ha recordat el Pla Ibarretxe: "El moviment nacionalista sempre ha d'anar més enllà", ha criticat. D'altra banda, respecte a la reacció que hauria de dur a terme el Govern central, l'exministre ha dit no és ningú per dir al Govern què ha de fer, però sí s'ha referit "als espanyols": "De la mateixa manera que ens vam mobilitzar contra el projecte de ruptura d'ETA caldrà saber mobilitzar-se", ha afirmat.

 

Comentaris