Màxima discreció per acordar la reforma de les pensions

Govern i sindicats prosseguiran avui la reunió per tal d'intentar apropar posicions sobre la futura reforma

El govern espanyol i els sindicats es van reunir ahir a la tarda per intentar acostar posicions sobre la reforma de les pensions, tot i que al no poder arribar a cap acord la reunió continuarà avui. Aquest és un dels grans projectes pendents d'aprovar de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero, i té l'oposició dels sindicats, que amenacen de convocar una altra vaga general.

El president del govern espanyol va deixar clara la voluntat que la reforma de les pensions inclogui la jubilació als 67 anys en comptes dels 65 com fins ara, un canvi al qual s'oposen fermament els sindicats.  Aquests ja fa setmanes que insisteixen que entre el 10 i el 15 de gener decidiran si convoquen una altra aturada general.

De fet, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar que l'executiu "es barallarà" per arribar a un acord sobre la reforma de les pensions amb els sindicats i també amb empresaris i partits polítics. "Voluntat no en faltarà", ha afegit.

L'executiu ha posat com a data límit el 28 de gener per aprovar la reforma de pensions, que, en tot cas, anirà com a avantprojecte de llei al Consell de Ministres i no a 'cop de decret', segons ha indicat el ministre de Treball, Valeriano Gómez.

 
 

Comentaris