El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mauri troba inadmissible que el govern espanyol parli d’imatges “falses” de l’1-O
  • CA

 

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha qualificat de vergonya que la portaveu del govern de l’Estat, la ministra Isabel Celaá, hagi afirmat que hi ha imatges falses de l’1-O: “És inadmissible que el govern del PSOE s’estigui comportant de la mateixa manera com s’ha comportat el govern del PP“. Ho ha dit en declaracions a la seu d’Òmnium, on s’han concentrat una trentena de treballadors i voluntaris amb paperetes de l’1-O a la mà.

 

Celáa ha declarat aquest dilluns a la Ser que l’1-O va haver-hi “una intervenció policial que va produir, efectivament, que va projectar, imatges molt penoses, moltes d’elles falses, però molt penoses en l’àmbit internacional“. Marcel Mauri li ha replicat: “Si aquesta és l’aposta de diàleg del govern del PSOE, no podem dir que ens sentim satisfets; al contrari”. “És una vergonya que amb el govern del PSOE segueix havent-hi presos polítics, segueix havent-hi gent a l’exili, segueix havent-hi més de 1.000 persones represaliades i que, a sobre, tinguin la barra de dir que les imatges de l’1 d’octubre, que algunes d’aquestes imatges, eren ‘fake news”, ha dit.

 

En la concentració, Mauri ha recordat i homenatjat la gent que va fer possible l’1-O i el president de l’entitat, Jordi Cuixart: “D’aquí a 15 dies farà un any que està injustament empresonat. És ell qui hauria de ser ara aquí, davant la seu de l’entitat”. “També és gràcies a ell que l’1 d’octubre va ser possible aquesta jornada magnifica, de reivindicació, d’autodeterminació, de desobediència civil pacífica que és el que sempre ha fet el sobiranisme”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa