Mauri retreu als partits estatals fer-se els sords amb "el 80% de catalans que no vol presos polítics"

El vicepresident d'Òmnium torna a reclamar al PSOE que "insti l'Advocacia de l'Estat a retirar tota la causa contra els presos polítics"

 

 

 

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha assegurat que els partits polítics estatals estan demostrant que "els importa ben poc el que opina i el que demana la immensa majoria de la societat catalana" i els emplaça a "prendre bona nota dels grans consensos de país, aquest 80% de la gent que no vol repressió ni presos polítics i demana una solució política". Alhora, el vicepresident d'Òmnium ha tornat a demanar a Pedro Sánchez que insti l'Advocacia a retirar tota la causa contra els presos polítics i encausats en el Judici a la Democràcia.

 

 

"Avui, diada de Sant Jordi, que Jordi Cuixart, el president de l'entitat cultural més important d'Europa hauria de ser aquí al carrer és un bon dia per tornar-li a dir al govern PSOE que s'està equivocant i molt", i ha insistit que és una petició que "no ens cansarem d'exigiri reivindicar i menys un dia com avui on la cultura és al centre de tot". Per segon any consecutiu, entitats socials, culturals, del món de l'esport, sindicats i, partits polítics, així com les primeres autoritats del país, han passat per la plaça Catalunya de Barcelona per deixar la seva rosa groga al mural amb la paraula LLIBERTAT que l'entitat hi ha instal·lat.

 

 

"Avui la rosa vermella conviu amb la rosa groga de solidaritat i suport a totes les persones encausades en el Judici a la Democràcia, els exiliats i tothom qui està patint la repressió de l'Estat espanyol", ha dit Mauri. Un any més, "i ja en van més de 60", Òmnium torna a sortir al carrer per la diada de Sant Jordi amb més de 130 parades a tot el territori "convençuts que, contra la repressió, la cultura és el millor antídot".

 

Comentaris