Mauri: “En un judici polític, la sentència la dicta el poble”

El vicepresident d’Òmnium insta el poble català a mobilitzar-se, ja que, com ha dit Cuixart, ”l'única resposta possible a la sentència és la reincidència"

“No ens feu por”. El poble català, lluny de normalitzar una repressió de l’estat espanyol a Catalunya que aquest dilluns 14 d’octubre s’ha materialitzat amb una sentència condemnatòria –per sedició i no rebel·lió– per als presos polítics catalans, entre ells Jordi Cuixart i Navarro, comença a prendre els carrers i mobilitzar-se. Tan bon punt el Tribunal Suprem ha fet oficial la injustícia, els manifestants s’han desplaçat al carrer Diputació, davant la seu d’Òmnium Cultural, per recordar als líders polítics pacífics catalans, sobretot al president de l’entitat en qüestió però també a la resta, als quals ja fa dos anys que se’ls priva de llibertat, que “no esteu sols”.

"Ho tornarem a fer", "Llibertat presos polítics", "Espanya no té cura, és una dictadura" i "Fora les forces d'ocupació" han estat alguns dels missatges que els centenars de persones que han acudit a la concentració han entonat mentre la Junta Nacional d’Òmnium, associació que fa més de 57 anys que treballa per fomentar la llengua catalana, la cohesió social, l’educació i la cultura i té com a objectiu construir, a través d’aquests valors, una societat activa, crítica, integradora i cívica, decidia el full de ruta, els passos a seguir per fer bo el càntic d’“Els carrers seran sempre nostres”, que tampoc no ha faltat en una data que, sense cap mena de dubte, passarà a la història del país.

 

Malgrat que el Sol, que ha estat amagat fins a mig matí, ha aparegut per il·luminar uns carrers en els quals, des de primera hora del matí, predominava la foscor com a conseqüència d’una notícia tant esperada com dolorosa, aquest no ha aconseguit esvair el clima de cansament dels ciutadans catalans. No físic, evidentment, ja que la resposta a la sentència només acaba de començar. L’esgotament del poble, produït a base d’atacs a la democràcia, ha derivat en una nova rebel·lió pacífica que ha ballat al ritme de l’Estaca de Lluis Llach i que tindrà continuïtat, sense cap mena de dubte, durant les pròximes hores arreu de Catalunya.

La concentració davant la seu d’Òmnium Cultural ha finalitzat amb el torn de paraula del vicepresident Marcel Mauri, que ha instat els manifestants a acompanyar-los fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per continuar una resposta “que ja ha començat i no té fre”, perquè “en un judici polític, la sentència la dicteu tots i cadascun de vosaltres”. “El poble”. “A partir d'ara les coses canvien. L'estat espanyol ha decidit suspendre els drets civils, els drets nacionals del nostre país”, ha sentenciat Mauri abans de donar pas a un missatge de Jordi Cuixart: “Estem forts, serens i junts. Avui ens sentim més que mai a prop de tots els encausats. Des de la presó assumim tots els nostres actes. L'única resposta a la sentència és la reincidència. Fem una crida a la lluita pacífica, però determinada”.

Més informació
 

Comentaris