El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mauri creu que els resultats del 28-A obliguen Sánchez a dialogar “respectant l’autodeterminació”
  • CA

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, creu que els resultats del 28-A obliguen el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, a negociar “amb el 80% (de catalans) que li demanem solucionar aquest conflicte per la via democràtica respectant el dret a l’autodeterminacio”. Mauri ha demanat a Iceta que no “miri cap a una altra banda” i “insti el govern espanyol a fer que l’Advocacia de l’Estat retiri tots els càrrecs contra els presos polítics”.

 

El vicepresident d’Òmnium ha fet aquesta crida des de l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que s’ha quedat petit aquest dissabte per a l’acte ‘Les proves prohibides al Suprem, al descobert’. S’hi han projectat els vídeos aportats per les defenses dels imputats que el magistrat Pablo Llarena ha decidit deixar per a “la fase documental” del procés, i que s’han contraposat amb les declaracions dels policies al TS.

 

El vicepresident d’Òmnium ha interpel·lat directament al president en funcions del govern espanyol: “Senyor Pedro Sánchez, és hora de demostrar que té la valentia política que fins ara no ha demostrat. Una valentia necessària per escoltar el que ha votat la ciutadania de Catalunya. Sigui valent per admetre que hi ha una realitat tossuda, una remor que no desapareixerà, que reclama llibertat” i ha afegit: “És hora que s’assegui a dialogar amb aquest 80% dels catalans que l’hi demanen solucionar el conflicte per la via democràtica i respectant l’autodeterminació.  Afronti amb valentia i amb esperit democràtic el repte majúscul d’acabar amb la repressió i la vulneració de drets.”

 

L’acte Les proves prohibides pel Suprem, al descobert, s’ha celebrat aquest migdia a l’auditori del campus de la Universitat Pompeu Fabra de la Ciutadella, que ha quedat petit i ha obligat a habilitar dues aules més on s’ha pogut seguir per streaming. Abans de Mauri de los Ríos, ha intervingut en l’acte l’advocat Olivier Peter, membre de la defensa de Jordi Cuixart, que ha assegurat: “En Jordi Cuixart somriu sempre per enviar el missatge al tribunal de ‘ja us hem guanyat’, perquè l’objectiu d’aquest judici és que Òmnium Cultural i el poble de Catalunya renunciï a la seva voluntat, però el missatge de Jordi Cuixart és que no ho han aconseguit i que avui som més forts” i ha sentenciat: “Algun dia el govern espanyol se n’adonarà que les seves presons són massa petites pel cor i el somriure de Jordi Cuixart”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa