El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mauri acusa el PSOE de “continuar alterant les majories” del 28-A
  • CA

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha acusat el PSOE de modificar les majories sorgides de les eleccions del passat 28 d’abril després que la Mesa del Congrés hagi dictaminat aquest migdia la suspensió dels diputats independentistes presos. “El PSOE va convocar eleccions per continuar alterant les majories que es van decidir a les urnes?“, s’ha preguntat el vicepresident de l’entitat sobiranista en una piulada al Twitter, en què ha afegit que els socialistes “ho fan des del Suprem de la mà de l’advocacia de l’Estat” i ara “des del Congrés, de la mà de la mesa”. Amb la suspensió d’Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Sánchez i Jordi Turull, la majoria absoluta al Congrés queda en 174 escons i Pedro Sánchez podria sortir escollit encara que els diputats independentistes hi votessin en contra.

 

La Mesa del Congrés ha suspès aquest migdia Oriol Juqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull com a diputats de la cambra baixa després d’una reunió on el Grup Socialista, PP i Cs han votat conjuntament a favor de la suspensió, mentre que els dos representants de Podem i En Comú Podem s’han pronunciat en contra del que consideren una vulneració dels drets dels diputats

La Mesa ha actuat en base a un informe dels lletrats que estableix que cal “declarar automàticament suspesos en l’exercici del càrrec” els diputats presos. Ho ha fet adduint a l’article 384bis de la Llei d’Enjudiciament Criminal (LECrim), i no en l’article 21.2 del Reglament del Congrés, que estableix que per treure les prerrogatives als diputats cal que existeixi un suplicatori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa