El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Matt Carthy: “La UE no pot acceptar l’estratègia de l’Estat contra Catalunya”
  • CA

 

Arriben més suports des del Parlament Europeu al referèndum català, ara també des de l’eurogrup que integra Podemos. L’eurodiputat irlandès del Sinn Féin Matt Carthy ha defensat el dret a l’autodeterminació de Catalunya, en declaracions a El Món, i ha criticat l’actitud del govern espanyol.

 

L’europarlamentari del Grup Confederal de l’Esquerra Unitària ha assegurat que “l’estratègia de l’Estat contra Catalunya no és un plantejament comprensible ni tampoc acceptable dins de la UE”. Així mateix, Carthy ha desaprovat l’actitud del govern espanyol perquè “silencia la voluntat democràtica del poble català”.

 

La “deplorable” condemna contra Mas

 

El dirigent del Sinn Féin irlandès desitja que la situació entre Catalunya i Espanya “es resolgui amb un referèndum”, ja que el poble català ha de poder opinar i decidir sobre el seu futur polític, tal i com ha defensat Carthy, consultat per El Món.

En aquesta línia, l’eurodiputat ha expressat el “ple suport” del Sinn Féin al dret a decidir de Catalunya per fer un referèndum sobre la independència i a exercir el seu dret a l’autodeterminació.

 

Finalment, Carthy ha condemnat “enèrgicament” les accions de Madrid per “restringir la sobirania del poble català”. “El govern espanyol ha fet esforços deplorables per restringir la llibertat democràtica en processar Artur Mas per celebrar el referèndum no vinculant del 2014″, ha conclòs l’eurodiputat irlandès, en referència a la condemna pel 9-N.

 

L’eurodiputat del Sinn Féin Matt Carthy | Flickr Sinn Féin

Dels ‘podemites’ europeus

 

Carthy és eurodiputat des del 2014 i actualment és membre de la comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural; de la comissió d’Investivació de la mala administració en l’aplicació del dret de la UE amb el blanqueig de capitals; i delegat per a les relacions amb els Estats Units.

 

A més, Carthy també és suplent de les comissions d’Afers Econòmics i Monetaris, i de Transports i Turisme.

 

L’eurogrup Confederal de l’Esquerra Unitària Europea – Esquerra Verda Nòrdica el formen 52 eurodiputats, inclosos 11 europarlamentaris espanyols: els 5 de Podemos, els 4 d’Izquierda Unida, el representant de Bildu i l’eurodiputada d’Alternativa Galega.

 

L’europarlamentari espanyol més conegut és Miguel Urbán, líder del sector anticapitalista de Podemos a Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa