'Maten' simbòlicament Puigdemont en una festa tradicional d'un poble andalús

Coripe tria el president català a l'exili com el "pitjor personatge de l'any" i el converteix en protagonista de la "Quema de Judas", una tradició declarada d'interès turístic amb un segle d'història

 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha convertit aquest diumenge en el protagonista d'una festa tradicional del poble andalús de Coripe que porta per títol la "Quema de Judas". Es tracta d'una festa amb més 100 anys d'història, declarada d'interès turístic nacional i es crema el personatge que els organitzadors consideren el pitjor de l'any. En altres edicions s'ha cremat Iñaki Urdangarín o Miguel Carcaño. L'any passat van cremar Ana Julia Quezada, la dona que va confessar haver matat Gabriel, un nen de vuit anys d'Almeria. En aquella ocasió l'alcalde de la localitat va ser imputat per possible delicte d'odi.

 

Amb el cas de Puigdemont podria passar el mateix. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat per Twitter que pensen denunciar aquest ajusticiament simbòlic del president a l'exili en una plaça pública. Diversos vídeos a les xarxes mostren el moment en què un ninot caracteritzat com a Puigdemont és traslladat a la plaça perquè el matin.

 

 

 

Comentaris