El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Matamala (JxCat) justifica el veto a Iceta com a senador pel seu suport al 155
  • CA

El senador de JxCat, Josep Maria ‘Jami’ Matamala, ha justificat el veto a la designació del líder del PSC, Miquel Iceta, com a senador pel suport del socialista a l’aplicació del 155 a l’octubre de 2017. Matamala ha argumentat que “per respecte a tot el poble” de Catalunya no podien votar-lo com a senador nomenat pel Parlament ja que el 155 va provocar que “hi hagi presos polítics, exiliats i no hi hagi diàleg”. El senador per Girona i amic personal de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ho ha dit aquest dijous en una atenció als mitjans a les portes del Senat abans de presentar la credencial de senador a la cambra alta acompanyat del diputat electe de JxCat al Congrés i advocat, Jaume Alonso Cuevillas, i el fins ara senador del PDeCAT Josep Lluís Cleries. Matamala ha dit que treballarà des del seu escó per la “llibertat dels presos polítics”, el “retorn dels exiliats” i per “afavorir el diàleg”.

El també empresari gironí ha explicat que és senador per tenir “immunitat”, ja que està investigat a l’Audiència Nacional, i “corregir una injustícia” d’una causa oberta” per encobriment a la rebel·lió “que no entén ningú”. Matamala és empresari i amic personal de Puigdemont. De fet, va tornar de Bèlgica aquest dimarts després de 18 mesos sense trepitjar l’estat espanyol. L’ara senador va marxar amb Puigdemont a Brussel·les l’octubre de 2017 i l’ha acompanyat tot aquest temps. També estava amb l’expresident de la Generalitat quan va ser detingut a Alemanya al març de l’any passat. 

Després de la detenció, l’Audiència Nacional va citar com a investigat Matamala -i tres acompanyants més- com a investigat per un suposat delicte d’encobriment de rebel·lió. L’empresari gironí no va anar a declarar. La investigació a l’AN per aquests fets està oberta -es va arxivar a l’octubre de 2018 però la Sala Penal de l’AN la va reobrir al gener-. Els magistrats de l’AN creuen que la seva actuació “estava dirigida a evitar” que Puigdemont fos detingut en un país que no fos Bèlgica. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Su apellido lo dice todo, mata-mala. a desembre 06, 2020 | 21:03
    Su apellido lo dice todo, mata-mala. desembre 06, 2020 | 21:03
    Jami matamala, eres un ???????, y un embustero cobarde.
    • Icona del comentari de: Su apellido lo dice todo, mata-mala. a desembre 06, 2020 | 21:03
      Su apellido lo dice todo, mata-mala. desembre 06, 2020 | 21:03
      Jami matamala, eres un ???????, y un embustero cobarde.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa