El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Matamala es troba amb Torra on Puigdemont es va acomiadar
  • CA

Per sobre de tot, simbologia. El que el president Quim Torra ha rebut amb tots els honors a Jami Matamala, a la delegació del Govern de la Generalitat a Girona aquest migdia. Dues hores després que hagi aterrat provinent de Waterloo, Torra ha volgut rebre’l com un missatger del president exiliat privilegiat. L’amic lleial de Puigdemont que ha assolit l’escut d’una acta de senador que li ha atorgat certa protecció, de moment, davant la persecució que l’Estat ha encetat per un suposat encobriment de la fugida de Puigdemont.

 

El lloc triat per la trobada presidencial no ha estat gratuït. Ha estat a les escales de l’antic Hospital de Santa Caterina, just al mateix punt, on Carles Puigdemont, va pronunciar el seu darrer discurs a la Catalunya del post 27 d’Octubre. Aquell dia Puigdemont va recomanar ” paciència, perseverança i perspectiva” al sobiranisme. Matamala l’ha tinguda després d’un any i dos mesos a l’exili.

 

De fet, Matamala ha arribat, aclamat, i com a prova del cotó de què podria passar amb Puigdemont si arriba a Catalunya per recollir una virtual acta d’europarlamentari. Per si de cas, a Matamala l’esperava a l’aeroport els advocats Gonzalo Boye i Jaume Alonso Cuevillas, dos dels enginyers de la muralla defensiva dels exiliats.

 

 

Al peu de les escales, i després d’una breu reunió, Torra ha pronunciat un breu parlament d’agraïment a Matalana. “Per la seva lluita per la llibertat, la justícia i la independència de Catalunya”, ha sentenciat. També ha posat en valor el procés “d’internacionalització” de la causa catalana que, a parer del president, porten a terme els exiliats. Matamala es trobarà amb l’alcaldessa de Girona a les set del vespre.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa