El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mascarell també participarà en la consulta de Barcelona
  • CA

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha avançat avui que participarà en la consulta popular sobre la independència de Catalunya que es farà el pròxim 10 d’abril a Barcelona. Mascarell és el primer conseller resident a Barcelona que anuncia que hi votarà, fet que encara no han confirmat els altres quatre que estan censats a la capital catalana: la vicepresidenta Joana Ortega, el conseller de Salut, Boi Ruiz, la de Justícia, Pilar Fernández Bozal, i el d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

El conseller de Cultura i exmilitant del PSC ha fet aquest anunci durant l’acte de presentació de la participació catalana i balear en la Biennal de Venècia. En canvi, en la consulta, hi participaran tots els 12 regidors a l’Ajuntament de Barcelona i també el seu líder al municipi, Xavier Trias; a més, ja ha votat anticipadament l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

La principal incògnita és saber què farà el president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha indicat que encara està pensant si participar-hi; el fet més probable, però, és que vagi a votar. El Govern cedirà urnes a l’organització i ha expressat el seu respecte per la celebració de consultes, tot i que sempre les ha volgut emmarcar en una iniciativa civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa