Mascarell reitera que en el conflicte sobre l'art sacre ha de prevaldre el dret civil per sobre del canònic

Els bisbes catalans van demanar que Lleida entregui a l'Aragó les obres d'art en litigi

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha remarcat aquest diumenge al matí a Masquefa la seva aposta pel "dret civil" en el litigi que hi ha obert entre el Museu Diocesà de Lleida i el bisbat de Barbastre-Montsó per les obres d'art sacre de la Franja.

Mascarell ha expressat que el Govern "té la màxima consideració per la decisió dels bisbes catalans però que els principis que ens guien a nosaltres són els del dret civil", ha apuntat. Els bisbes catalans van demanar aquest divendres en un comunicat que es compleixin les disposicions del Vaticà entorn el litigi que mantenen Catalunya i Aragó i que les obres d'art de la Franja es retornin al bisbat de Barbastre-Montsó.

Durant la inauguració de la nova biblioteca de Masquefa, Mascarell ha afirmat que "estem on estàvem en temes de dret civil" i que és "lògic" que la Generalitat aposti per aquesta via, ja que "és el dret que administra les relacions entre persones i comunitats des del punt de vista civil". El conseller de Cultura manté la mateixa posició que va adoptar l'anterior Govern tripartit que defensava que el conjunt d'art havia de continuar al Museu de Lleida, ja que la col·lecció està legitimada per la llei de patrimoni cultural de Catalunya.

Els bisbes catalans es van reunir aquest divendres a Tiana en la 197a reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense i van emetre un comunicat en què demanaven a Lleida que entregui a l'Aragó les obres d'art sacre de la Franja, tal com va demanar el Vaticà el febrer del 2009 mitjançant un escrit formulat per la Secretaria d'Estat Vaticana i que es va fer arribar al bisbe de Lleida, Joan Piris.

 
 

Comentaris