El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mascarell proposa en un llibre una entesa entre catalanistes
  • CA

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, publica avui el seu llibre ‘Catalanisme deucentista. A la recerca d’un Estat eficient’ (La Magrana) on presenta una “proposta d’entesa entre federalistes, sobiranistes i independentistes catalans” perquè trobin tot el que els uneix més enllà dels partidismes.

Segons el catàleg que ha avançat l’editorial, el llibre parteix de la hipòtesi que els catalans viuen un moment crucial de la història del país, “entre la resignació indiferent, l’eufòria independentista i la voluntat d’entesa amb Espanya”.

El conseller assegura que, una vegada assumit que una Espanya moderna i democràtica no resol de manera natural el “fet català”, cal una renovació profunda dels vells idearis i un nou projecte de futur per evitar que Catalunya continuï perdent pes específic.

Aquesta renovació ha de basar-se en un projecte cultural i democràtic que aconsegueixi construir la vella màxima d'”un únic poble” i consolidar, per final, un Estat eficient, sigui una Catalunya independent o una Catalunya federalitzada en una Espanya plurinacional.

El llibre aborda l’evolució de Catalunya i Espanya, des del naixement del vell catalanisme fins a avui dia, després de segle i mig d’importants canvis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa