Mascarell, partidari de les sancions per implusar el català al cinema

Pel nou conseller de cultura, la internacionalització del català és una de les seves prioritats

Pel nou conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, el principal repte de la cultura catalana és la internacionalització. Defineix la cultura catalana com a molt creativa, amb bones escoles i una bona formació, però "una cultura que és petita".   Mascarell diu que hi ha saturació d'organismes que s'han anat creant al llarg dels any i que "cal posar-hi una mica de racionalitat i una de les prioritats és esporgar i netejar uns processos que s'han anat construint al llarg d'un temps i sense mai eliminar-ne cap".

Sobre el tema de les subvencions, Mascarell ha qualificat de mite la idea que hi ha infinitat d'àmbits més subvencionats, i que "el mateix sector cultural en algun moment ha alimentat". Pel conseller el més important és la cooperació entre el sector públic i el sector privat.

Finalment, Mascarell veu un futur positiu, "amb molt cinema en català, molt cinema en llengua original i entremig una transició pactada que permeti un nombre digne de pel·lícules en català". Per desplegar la llei del cinema però, segons Mascarell, "haurà d'haver-hi algun tipus de sanció perquè si no ja hem vist mostres clares que hi ha gent que no s'ho acaba de creure".

 
 

Comentaris