Mascarell buscarà un pacte global amb l'objectiu d'internacionalitzar la cultura catalana

El conseller de Cultura anuncia la creació d'una finestreta única de subvencions

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha fet avui la presentació pública del nou equip i de les línies d'actuació del seu departament que concretarà el 16 de febrer al Parlament. La proposta clau del conseller és la voluntat d'arribar a un acord a llarg termini per a la cultura entre les administracions, el sector públic i el privat amb la voluntat de millorar la internacionalització de la cultura catalana.

A més, el conseller ha apuntat la necessitat de reordenar l'administració cultural pública mitjançant la simplificació d'estructures, un criteri que ja s'aplicarà, per exemple, creant una finestreta única de subvencions per simplificar els processos actuals. "No vol dir que deixin de donar subvencions les institucions que fins ara ho han fet sinó que el procediment serà únic", ha especificat el conseller.

El reglament de la Llei del Cinema, un aspecte urgent

El conseller de Cultura ha reconegut que el reglament de la Llei del Cinema, del qual l'anterior equip del departament de Cultura va deixar-ne fet un esborrany, és un aspecte "urgent" i que esperen tancar "en les properes setmanes".

Respecte la reducció del pressupost, Mascarell ha dit que "no es faràuna disminució lineal". Al seu entendre, és preferible "arriscar una mica" i ajornar algun programa que reduir per igual el pressupost de tots els sectors.

Presentació pública del nou equip


El conseller Mascarell ha fet coincidir la presentació de les línies mestres del departament amb la presentació de l'equip que l'ha d'acompanyar al capdavant de Cultura els propers quatre anys. Mascarell estava escortat a la taula pel nou secretari general del departament, Xavier Solà, i el director de l'Institut Català d'Indústries Culturals (ICIC), Fèlix Riera.

A més, també ha presentat públicament la directora general de Política Lingüística, Yvone Griley; el director general de Patrimoni Cultural, Joan Pluma; el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Lluís Puig, fins ara director artístic del Mercat de Música Vica de Vic; el director general de Cooperació Cultural, Norbert Tomàs; i Pepa Moya, directora de Serveis. A la primera fila de la platea també hi havia el nou president de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro.

 
 

Comentaris