Mascarell atribueix el malestar del sector cultural al segon tripartit

El conseller recorda al PSC que la cultura reclama "inversions i no subvencions"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha retret avui al PSC que el malestar del sector de la cultura és per les polítiques que va dur a terme el tripartit, i no pels ajustos pressupostaris que haurà d'implementar el seu departament.

En la sessió de control del Govern en el Parlament, ha assegurat que l'empipament del sector no és conseqüència d'una retallada del pressupost que encara no s'ha concretat, sinó que existeix "un rerefons que ve de darrere", en referència al treball fet per l'anterior Govern.

Mascarell, que va militar al PSC, ha garantit que el pressupost cultural per 2011 es farà amb "finor, acord i cooperació" amb el sector, i ha recriminat, en al•lusió a polítiques anteriors, que la cultura reclama inversions i no subvencions.

Per la seva banda, la diputada del PSC Consol Prados ha exigit al conseller que detalli l'abast de les retallades, i li ha retret que "l'únic consens" que s'ha aconseguit al sector és la concentració de protesta que es va organitzar dilluns passat davant les portes del MACBA.

Prats també l'ha acusat de "posar en perill" l'aposta per la cultura que va fer l'anterior Govern, una aposta que segons el PSC va servir perquè per primera vegada el pressupost cultural de Catalunya s'apropés al dels països del seu entorn.

 
 

Comentaris