El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas transmet al rei el seu malestar pels atacs contra Catalunya
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha entrevistat aquest matí amb el Rei Joan Carles en la primera visita oficial a la Zarzuela des que va prendre possessió del càrrec el passat 27 de desembre.  La reunió entre Mas i el monarca ha començat puntual a la una del migdia. El president, que aquest dilluns celebra el seu 55è aniversari, ha estat rebut amb una abraçada per part del rei Joan Carles, que l’ha felicitat per la seva proclamació com a president de la Generalitat.

Mas ha transmès al monarca espanyol la seva preocupació per la “clara retrocès” que ha suposat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut, i que el l’actac en contra de Catalunya per part de la resta de l’Estat, s’utilitzi com a arma de confrontació electoral de cara a les eleccions municipals del 22 de maig.

En la trobada també han analitzat la situació financera espanyola, qüestió de màxima actualitat, i han apuntat a la necessitat de generar credibilitat en l’exterior i continuar impulsant les reformes que siguin necessàries.

Es reunirà la setmana que ve amb Zapatero

Mas tornarà a Madrid dilluns que ve, quan està previst que mantingui una primera reunió de treball amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Així ho van acordar tots dos el passat dilluns.

Zapatero demanarà a Mas el suport del seu grup parlamentari al Congrés a les reformes que haurà de portar a la cambra baixa en els pròxims dies. Aquest diumenge, des de Saragossa, Zapatero va emplaçar els seus dirigents a aparcar el la confrontació partidista i buscar suports en altres partits a les seves iniciatives.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa