Mas: "Si no ens deixen emetre deute, estarem en un punt de no retorn"

El president de la Generalitat diu que els catalans "no sempre posarem l'altre galta" i reconeix que si fóssim independents no estaríem en aquesta situació

El president de la Generalitat, Artur Mas, avui ha estat més taxatiu respecte el futur de Catalunya. "Si el govern espanyol no ens deixa emetre deute, això serà un punt de no retorn entre el govern català i l'espanyol", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. I ha afegit: "Si ells, que són responsables de la situació, no ens faciliten una sortida, la relació serà insostenible".

I és que al final, segons tem Mas, pot ser que els catalans no cobrem els 1.000 MEUROS que ens deu el govern espanyol segons l'acord de finançament i, a més, siguem els únics de l'Estat que ens estrenyem els cinturó. Per això davant aquesta possibilitat Mas ha avisat a Madrid que "arribats a aquest punts els catalans ens podem defensar" i ha assegurat que "no sempre posarem l'altra galta"

Com a possibilitat de resposta, el president de la Generalitat ha descartat un tancament de caixes, considerada una acció "exagerada", però ha advertit que l'executiu té un pla B per defensar-se: "Aquest govern té veu a dins i fora d'Espanya i podem explicar moltes coses".

Ara bé, Mas també ha recordat que cal actuar amb prudència ja que no es pot "disparar contra un vaixell" –l'economia espanyola- "en el qual nosaltres també estem a dalt". I ha reconegut que si Catalunya navegués sola, com un estat independent, aquest problema no el tindríem ja que cada any a Madrid es queden aproximadament 19.000 MEUROS de l'aportació dels catalans.

 
 

Comentaris