Mas respon a Salgado: "no apujarem els impostos"

El president de la Generalitat també ha anunciat que prepara una cimera econòmica pel proper 25 de març

El president de la Generalitat, Artur Mas ha afirmat amb contundència que el Govern no apujarà els impostos en una rèplica a la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, qui va suggerir a la Generalitat que explori la via de la pujada d'impostos per tal de reduir el dèficit públic fins a l'1,3% del PIB. "La recepta no és apujar impostos. A Catalunya són més alts que altres territoris de l'Estat", ha manifestat. "Tenim l'IRPF més alt de tot l'Estat, hem pujat els impostos en els pisos de segona mà, per ampliar capital i crear noves empreses i l'impost sobre benzines".

El president Mas ha assegurat avui que no retallarà el pressupost més enllà del 10%. Amb aquestes paraules, Mas ha volgut tancar el debat sobre el ball de xifres sobre el percentatge de la retallada que ha d'aplicar el Govern als pressupostos.

Gran cimera econòmica", el 25 de març

El president de la Generalitat ha posat data a "aquella gran cimera econòmica" en la qual participaran agents socials, la patronal, partit polítics, experts econòmics i els membres del mateix CAREC per reactivar l'economia catalana. Serà el 25 de març. Amb aquesta trobada, que "durarà sis hores seguides", el govern vol impulsar l'economia del país; la reunió es farà en fòrum perquè "tothom pugui aportar idees" i serveixi de "marc de concreció del camí a seguir".

Un cop més Mas ha tornat a dibuixar el panorama de crisi en què Catalunya està immersa, tot i assegurar: "Expliquem la veritat però no volem dramatitzar". I amb aquest rerefons, ha manifestat que ara és el moment de fer actuacions per sortir de la crisi. "Cal fer la feina i passar les tisores per sortir-ne". Més enllà de les polítiques d'austeritat, Mas ha manifestat que és molt important ajudar a la reactivació econòmica, que és "l'única cosa que ens farà sortir del pou i ens permetrà generar feina i combatre l'atur".


 
 

Comentaris