El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas repta Montilla a votar la seva investidura per evitar el suport del PP
  • CA

El cap de llista de CiU, Artur Mas, ha reptat el president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, a votar la seva investidura, si la federació nacionalista guanya les  eleccions, per no haver de recórrer al suport del PP. El líder convergent ha llançat aquesta oferta durant el debat de TV3, després que Montilla assegurés que no pactarà amb els populars i preguntés insistentment a Mas si pactarà amb el partit encapçalat per Alícia Sánchez-Camacho.

“Si està preocupat pels nostres pactes amb el PP, està a les seves mans” que no sigui així, ha indicat Mas, que demanat a Montilla que el PSC “faciliti la investidura de CiU”, i a canvi s’ha compromès a fer el mateix si guanya el candidat socialista. No obstant, el president ha posat de relleu les diferències programàtiques entre els dos partits.
En tot cas, Mas ha exhibit el seu “dret a governar” en solitari a Catalunya, encara que ha donat per descomptat que està disposat a arribar a pactes “puntuals” en matèries específiques amb altres partits catalans.
Abans d’això, Montilla ha subratllat les seves diferències en el full de ruta amb Esquerra i ha reiterat qeu no pactarà amb el PP. Per contra, el candidat republicà, Joan Puigcercós, ha destacat que no era tan important “amb qui” es plantejar arribar a acords, sinó “per fer què” i ha tornat a posar sobre la taula un referèndum d’autodeterminació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa