El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas reitera el "no" de la Generalitat al magatzem de residus nuclears
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat per carta a Greenpeace el rebuig de Catalunya a acollir a Ascó el magatzem de residus nuclears, ja que “no hi ha hagut cap modificació substancial” des del rebuig del Parlament a aquesta infraestructura.

En la missiva, datada el 14 de febrer i remesa pels ecologistes, Mas afirma que “segueix plenament vigent” la votació en la càmera catalana per la qual es va denegar que Ascó pugui acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears.

Davant aquesta negativa, l’entitat ecologista demana al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que anul•li la resolució de la Secretaria d’Estat d’Energia que donava inici a la recerca d’emplaçament pel magatzem. L’entitat ecologista recorda el “rotund rebuig social” a la instal•lació, fet que justifica que no s’acabi construint.

ALERTA DE LA CANC

Precisament, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (Canc) va acusar el 15 de febrer a CiU de “claudicar davant el Govern espanyol”, ja que entenia que havia obert la porta al fet que el magatzem de residus nuclears s’instal•lés finalment a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa