Mas redueix un 23% els alts càrrecs

Després es minimitzaran els treballadors eventuals, el gruix del departaments als nivells no directius i es reduiran els organismes autònoms

El govern ha aprovat en el primer consell ordinari de la legislatura una reducció de l'estructura directiva de la Generalitat un 23%, tal i com, va prometre el mateix Artur Mas, en campanya electoral i en el debat d'investidura. Segons ha confirmat en roda de premsa el propi president de la Generalitat, el nombre d'alts càrrecs ha passat de 177 a 136, la qual cosa suposa una reducció de la despesa d'entre entre 3 i 4 milions d'euros d'any.

Aquesta reducció pertany a la tercera fase d'un pla d'aprimament de l'estructura governamental del país. El primer pas va ser la reducció de conselleries en un 20% - de 15 a 12-, el segon la reducció del nombre dels alts càrrecs, aprovat avui, i la tercera, que es portarà a terme els propers quinze dies, serà una reducció dels treballadors eventuals i de càrrecs de confiança "prescindibles".

Seguidament, la quarta fase de la reducció del gruix de l'administració política, s'aplicarà en els propers dos mesos per decret a cada departament per sota del nivell de les estructures directives.

Finalment, la cinquena i darrera fase, que cobrirà el primer semestre del 2011, serà la reorganització i reducció del sistema d'entitats, empreses públiques i organismes autònoms, previ anàlisi del cost, ús i beneficis de cada organisme.

Més eficàcia, menys dèficit


Com a conclusió, Mas ha tornat a recordar una vegada més que ara és el moment "de fer més amb menys i de fer-ho millor" i ha pronosticat que l'executiu no podrà fer inversions amb normalitat i estabilitzar les finances fins d'aquí un o dos anys.

"Hem d'aturar com sigui aquesta hemorràgia del dèficit perquè ens hi juguen la viabilitat de tot plegat. Tot quedarà sota revisió però sota un criteri de prioritat i del bé comú", ha conclòs Mas.

 
 

Comentaris