El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas recorre a excompanys de Govern
  • CA

El president electe de la Generalitat, Artur Mas, s’envoltarà d’un mínim de quatre ex consellers de Jordi Pujol, amb els quals va coincidir en la seva època de conseller en cap, en el futur Govern que donarà a conèixer la setmana que ve quan sigui investit com a 129 president de la Generalitat.

Fins ara, han transcendit 8 noms segurs en el futur executiu: Felip Puig (Interior), Andreu Mas-Colell (Economia), Irene Rigau (Educació), Joana Ortega (Governació), Lluís Recoder (Política Territorial i Sostenibilitat), Josep Maria Pelegrí (Agricultura i Medi Natural), Francesc Oms (Presidència) i Josep Lluís Cleries  (Benetar i Familia). Quatre d’ells (Mas-Colell, Puig, Rigau i Pelegrí) tenen com a denominador comú haver treballat amb el mateix Mas, quan era conseller en cap, a l’últim govern de Jordi Pujol, entre 2000 i 2003.

ANDREU MAS-COLELL

Mas-Colell va ser fitxat com independent per Pujol, procedent de la Universitat d’Harvard, i va ocupar la Conselleria d’Universitats, Investigació i Societat de la Informació entre 2000 i 2003. Catedràtic de la UPF és actualment degà de la Barcelona Graduate School of Economics, i fonts de CiU l’exhibeixen com independent i el primer dels integrants del ‘govern dels millors’ de Mas.

FELIP PUIG (CDC)

Felip Puig, número dos de CDC i representant del sector més sobiranista del partit, serà el nou conseller d’Interior en substitució de l’ecosocialista Joan Saura.Considerat com un animal polític i fuetada del PSC els últims anys, el també secretari general adjunt de CDC ha estat conseller de Medi Ambient entre 1999 i 2001.

IRENE RIGAU (CDC)

La diputada electa de CiU Irene Rigau serà la nova consellera d’Educació en substitució del socialista Ernest Maragall. Rigau (CDC) ha estat entre 1999 i 2003 consellera de Benestar Social, cartera que després va ampliar les seves competències, transformant-se en Benestar i Família.

JOSEP MARIA PELEGRÍ (UDC)

El número dos d’Unió Josep Maria Pelegrí, que ha estat conseller de Governació i Relacions Institucionals entre 2002 i 2003, ocuparà la Conselleria d’Agricultura i Medi Natural. Aquesta àrea assumiria competències del departament de Medi Ambient, que desapareixerà en el nou Govern de Mas.

LLUÍS RECODER (CDC)

L’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, dirigirà l’àrea de Política Territorial i Sostenibilitat, que també absorbirà polítiques de Medi Ambient.Recoder, un dels valors emergents de CDC i pertanyent al sector més moderat del partit en qüestions nacionalistes, és l’alcalde del major municipi que controla CiU a Catalunya.

JOANA ORTEGA (UDC)

Joana Ortega és, de moment, la segona representant d’Unió al Govern de Mas, i estarà al capdavant de la Conselleria de Governació. En funció de com es tanqui l’organigrama, Ortega coordinarà juntament amb el líder d’Unió, Josep Antoni Duran, les relacions de Catalunya amb l’executiu central.

FRANCESC HOMS

Francesc Homs, que Mas ha definit com un dels seus col·laboradors més íntims i eficaços, també serà present al nou govern com a secretari de Presidència. En aquest departament també hi serà Germà Godó, un dels altres puntals de Mas, en aquest cas com a secretari del govern.

JOSEP LLUÍS CLERIES

Cleries ha portat aquesta matèria des de l’oposició durant anys, carregant durament contra el desplegament de la llei de Dependència que ha portat a terme el tripartit i el govern espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa