El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas recorda el paper del Govern per salvar la catalanitat de les caixes
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha exalçat el paper que ha tingut el Govern per salvar la catalanitat de les caixes d’estalvis i suavitzar les exigències de l’Estat a aquestes entitats financeres. Sense la seva actuació, Mas ha admès que “es podria haver donat la situació que el 2011 algunes caixes catalanes quedessin intervingudes pel Banc d’Espanya i participades majoritàriament pel FROB i després venudes al mercat” i haver quedat en mans no catalanes.

El Govern ha estat decisiu i ha aconseguit “influir clarament” per evitar aquesta possibilitat, ha assegurat Mas en la seva intervenció a la sessió de control al Govern a, en resposta a una pregunta del portaveu del grup de CiU, Jordi Turull.

Compromès amb la llei electoral

En la sessió de control del Parlament Mas s’ha compromès a intentar consensuar una llei electoral pròpia “perquè és una assignatura pendent i serà una feina feixuga i difícil” però “ho hem d’intentar i estic disposat a fer-ho en els propers dos anys”.

Preguntat pel líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha retret a Mas que la prioritat del Govern sigui “la llei de consultes en comptes de la llei electoral”, el president de la Generalitat ha defensat que la llei de consultes també pot ser una prioritat “des del punt de vista de qualitat democràtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa