Mas reclama a Montilla "sentit de país" per ajudar al govern en lloc de criticar-lo

El president de la Generalitat remarca que l'ajust que ha de fer la Generalitat "no té precedents" i l'equipara al de Cameron al Regne Unit

El president de la Generalitat i secretari general de CDC, Artur Mas, ha retret a l'expresident i primer secretari del PSC, José Montilla, les seves crítiques al govern i li ha reclamat "alçada institucional" i "sentit de país" per "arromangar-se una mica i ajudar" a l'executiu. Mas creu que algú que ha estat "màxima figura" a Catalunya no ha de dedicar-se a "criticar cada setmana" al govern.

Davant del Consell Nacional de CDC, Mas ha exigit "un exercici de responsabilitat" als socialistes catalans i que donin suport a la Generalitat "en lloc d'abraçar-se cada dia al govern espanyol".

Mas ha intervingut aquest dissabte davant del Consell Nacional en un discurs on ha defensat l'actuació del govern de la Generalitat, que ha de fer front a una situació financera "sense precedents". Per això, ha estat crític amb l'actitud del PSC i del seu primer secretari, l'expresident José Montilla, per les seves crítiques a l'executiu. Aquest mateix dissabte, des de la Convenció Municipalista que celebra el PSC, Montilla ha tornat a carregar contra CiU.

Mas també ha assegurat que l'ajust que ha de fer la Generalitat en les seves finances "no té precedents" i fins i tot l'ha equiparat al que està aplicant David Cameron al Regne Unit.  Mas ha remarcat que "no hi ha alternativa" a les retallades que ha de fer el Govern, però que "no es fa per fer ni per fer mal', sinó que té com a objectiu "sortir-ne més forts".

A més de la comparació amb el Regne Unit, Mas també ho ha fet amb Alemanya per dir que els catalans són "els alemanys a l'estat espanyol" i que han de poder decidir "quants diners surten i quants es queden".

 
 

Comentaris