El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: "Hem anat a Madrid i s’han posat les mans al cap"
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, en la rèplica als grups de la cambra en el debat parlamentari d’avui ha explicat que en aquestes primeres setmanes de govern “algun conseller ja ha fet viatges discrets a Madrid per explicar a aquells que ens amenacen amb el dèficit la situació financera actual” del govern de la Generalitat i ha assegurat que “s’han posat les mans al cap”, en referència a la reunió entre Mas- Colell i Ocaña. Una reacció del govern espanyol que el cap de l’oposició, Joaquim Nadal, ha considerat impossible perquè “el consell Castells els havia explicat la situació”.

“Desgraciadament aquestes primeres setmanes hem hagut de fer moltes gestions, encara que hauríem preferit fer altres coses”, ha dit Mas sobre aquests viatges a Madrid després de ser criticat per no haver pres decisions.  I encara ha detallat més: “Hi hem anat a reclamar allò que ens van vendre com una gran cosa”, ha dit en referència al sistema de finançament, però “ara per ara res de res”.

I és que, segons el president, el govern espanyol vol rebaixar el finançament de Catalunya en 1.000 MEUR, fruit del model pactat pel tripartit que es basa en el fons de competitivitat, que aquest any té dotació zero. Per aquesta situació Mas també ha avançat que els Pressupostos de la Generalitat per al 2011 disminuiran probablement en un 10%

Defensa de Bozal i de Duran

Davant les crítiques de la majoria de grups respecte el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a responsable de la cartera de Justícia, Mas ha demanat als diputats que a partir d’ara “la jutgin pels seus actes com a consellera de Justícia”. “Abans era funcionaria de l’Estat i actuava com el que era”, ha dit el president, “però ara està aquí com a consellera i si ha decidit entrar en aquest govern deu ser perquè hi combrega”, ha afegit.

Finalment, Mas també ha hagut de defensar de les crítiques, aquest cop sí generals, de la designació de Josep Antoni Duran i Lleida com a responsable de les comissions bilaterals. “Duran i Lleida no forma part de l’estructura estricte del govern però té una posició institucional dins l’estructura del govern”, ha matisat el convergent acusat de no complir amb l’Estatut.

Això sí, la responsabilitat de tota acció que faci el líder d’Unió a Madrid recaurà a la presidència del govern, perquè, segons Mas les coses estan clares: “A Madrid qui representa Catalunya és el president de la Generalitat, però això no vol dir que no pugui tenir un col•laborador”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa