Mas: "Quan arribi el moment veurem què està disposat a fer ERC"

L'oferta de Puigcercós posa en tensió Alícia Sánchez Camacho, mentre el líder de CiU es manté en l'ambigüitat

El candidat de CiU, Artur Mas, ha evitat avui respondre de forma clara a la proposta del candidat, Joan Puicercós, en les quals el republicà, per primera vegada, no citava el referèndum independentista com a condició per a possibles pactes. De fet, va mostrar-se disposat a pactar amb CiU si es mantenien els avenços en polítiques socials i no es frenava el desenvolupament de la llengua catalana.

Mas, però, no ha volgut convertir la campanya electoral en una "subhastes de pactes abans d'hora", i s'ha limitat a insistir als republicans que se sumin a la negociació del pacte fiscal si governa CiU". "Hi ha d'haver suma d'esforços i no divisió. Quan arribi el moment veurem què està disposat a fer ERC i la resta de partits. Ara que parlin els ciutadans", ha conclòs.

L'ambigüitat de Mas no agrada al PP

Aquesta ambigüitat no ha agradat a la candidata del PP, Alícia Sánchez Camacho, qui ha assegurat que Mas "amb el seu silenci" denota que compta amb el candidat d'ERC per pactar-hi després de les eleccions catalanes. Camacho ha advertit que Catalunya no necessita ni una majoria absoluta de CiU, ni "més governs determinats per independentistes" després de set anys de tripartit, pel qual ha reclamat que el seu partit sigui decisiu després de les eleccions.

Per la seva banda, el candidat de C's, Albert Rivera, ha qualificat de "perillós" un govern ERC-CiU. "Aquest còctel suposaria una dosi d'ultranacionalisme en el Govern" comparable al de la Lliga Nord, ha dit Rivera. Segons Rivera es produiria a Catalunya l'eslògan estatunidenc que proclama una "Amèrica per als americans", però amb una "Catalunya per als catalans". "És una visió arcaica, obsoleta, que no volem copiar a Catalunya", ha assegurat.

Puigcercós s'acosta a CiU


I és que ahir a la nit, Puigcercós reconeixia que estava disposat a signar "acords" amb CiU sempre que es vagi endavant en matèria social i no es posi fre al desenvolupament de la llengua catalana. A més, però, avisava que no acceptaria privatitzacions, ni "ambigüitat" en la corrupció, ni retallades a la llei del cinema, referint-se al fet que el líder de CiU vol reprendre el diàleg amb les 'majors'."Per tenir el concert econòmic, el que faci falta", va dir en declaracions a Catalunya Ràdio.

Avui, però, després d'aquesta intervenció del candidat, fonts d'ERC intentaven tornar les aigües republicanes al canal marcat per aquesta campanya i asseguraven que ERC condicionarà el seu vot a la investidura i un possible pacte de Govern a les sis propostes en què han centrat la campanya, i entre les quals destaca el referèndum per la independència. Condicions avui considerades "ineludibles" per arribar a una entesa amb CiU.

 
 

Comentaris