El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas qualifica de "millorable" el pla de comunicació dels 80 km/h
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha admès avui en una entrevista a Rac1 que el pla de comunicació de la flexibilització dels 80 quilòmetres per hora a la zona metropolitana de Barcelona és “millorable”. Ahir, el mateix portaveu del govern, Francesc Homs, també va admetre errors.
“Sóc una persona exigent perquè intento ser molt autoexigent, i no podem estar al 100% satisfets de coses que es poden fer alguna cosa millor”, ha recalcat, tot i que ha insistit que mai van prometre l’eliminació dels 80 km/h a tot arreu.

Segons Mas, CiU es va comprometre a suprimir l’aplicació “indiscriminada” de la mesura aplicada pel tripartit, després de recordar que abans que governessin ara existien trams limitats a 80 km/h com les rondes. Després de justificar el retard en la flexibilització de velocitat per l’arribada d’un anticicló, Mas ha reconegut que han de controlar els nivells de contaminació perquè Europa no els multi.

Tot i això, ha destacat a Barcelona pot haver-hi anticiclons un màxim d’uns 70 dies a l’any: “Podem tenir problemes de regulació de la velocitat una cinquena part de l’any, i la resta podrem regular la velocitat sense la limitació dels 80 km/h al 70% de les vies que tenien aquest límit”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa