El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas promet el càrrec “amb plena fidelitat al poble de Catalunya”
  • CA

Artur Mas ja és nou president de la Generalitat de Catalunya. El líder convergent ha promès el càrrec “amb plena fidelitat al poble de Catalunya”, un afegit significatiu en aquest moment històric, just després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut.

En les seves primeres paraules com a president de la Generalitat, després dels agraïments a aquells que l’han portat fins aquí, però també als seus rivals polítics, Mas s’ha erigit com a”‘constructor” de la nació catalana, però ha negat ser-ne l’alliberador. Ha remarcat que la construcció de Catalunya “no és una feina per impacients”. “Fins i tot la plenitud nacional de Catalunya, a la qual molts aspirem, jo també, requereix d’un esforç constant i una dedicació permanent”, ha afirmat.

El líder convergent també ha reconegut que arriba a la presidència de la Generalitat “amb un bagatge personal” que no tenia quan ho va intentar el 2003. Una major capacitat per liderar el país que, segons ell mateix ha confessat, ha adquirit “creuant Catalunya moltes vegades” i “respirant i tocant el nostre país amb una gran intensitat i proximitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa