Mas pren possessió avui amb incògnites sobre el nou Govern

Falten per concretar els titulars de, com a mínim, quatre conselleries: Empresa, Justícia, Cultura i Salut

El president electe de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, serà investit oficialment avui com 129è president de la institució, en un acte que es farà al Palau de la Generalitat i que tindrà la participació de la Mesa del Parlament.D'aquesta manera, Mas prendrà possessió del càrrec i estarà oficialment en disposició de formar Govern, pas que ja ha anunciat que vol donar per tancat dimecres que ve, quan els consellers haurien de començar ja a treballar.

Fins ara han transcendit els noms de Felip Puig per ocupar la Conselleria d'Interior; Andreu Mas-Colell, Economia; Irene Rigau, Educació; Joana Ortega, Governació; Lluís Recoder, Política Territorial i Sostenibilitat; Josep Maria Pelegrí, Agricultura i Medi Natural; i Josep Lluís Cleries, Benestar i Família. A més dels set consellers, també han transcendit els noms de Francesc Homs i Germà Gordó, homes de confiança de Mas, com a secretari de la Presidència i secretari del Govern, respectivament.

Mas-Colell, Puig, Rigau i Pelegrí, ja van treballar amb Mas quan aquest era el conseller en cap de l'últim govern de Jordi Pujol. Mas-Colell és l'únic que té la pàtina d'independent.Al llarg del cap de setmana Mas ha intensificat els contactes per tancar el seu govern amb la recerca d'independents, cosa que li està donant maldecaps, segons reconeix el seu propi cercle.

Falten per concretar els titulars de, com a mínim, quatre conselleries: Empresa, Justícia, Cultura i Salut, de manera que el Govern passaria de 15 a 11 conselleries, malgrat que no es descarta que en poguessin ser 12 amb Universitats.

 
 

Comentaris