Mas obre la porta a tornar-se a presentar a unes eleccions al Parlament

L'expresident de la Generalitat insisteix que no en té ganes, però que està "compromès"

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat aquest divendres que no descarta presentar-se com a candidat per JxCat a unes eventuals eleccions al Parlament en cas que la militància del seu espai polític li ho demani. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha volgut deixar clar que no en té ganes, però que està "compromès". "Si la pregunta és si en tinc ganes, la resposta és no; si em demana si ho faré, la resposta és que no ho sé", ha afirmat. 

"En condicions mínimament normals el meu rol no hauria de ser presentar-me a unes eleccions, de manera que la balança està més inclinada en el no que en el sí", ha avisat. Mas, que està inhabilitat pel 9-N fins al febrer de 2020, ha deixar clar que ara per ara no en té ganes i que a dia d'avui la resposta seria que "no". També ha situat com a objectiu independentista guanyar més "legitimitat" aconseguint una majoria social a les urnes més "clara" i "neta".

Mas ha assegurat que Junts per Catalunya manté la independència com a objectiu: "Ho mantenim, però hem de traçar un altre camí perquè, en algun moment, sigui possible". En aquest sentit, ha afirmat que l'objectiu de la independència ha de passar per "guanyar legitimitat".

 

Convertit JxCat en un partit polític

Després de reunir-se amb el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, a Waterloo durant quatre hores per abordar l'endreça del seu espai polític i d'haver-se emplaçat a reforçar JxCat amb una estructura "operativa i eficaç", Mas ha concretat que l'objectiu és que la marca JxCat es converteixi en un partit polític del qual en pengi el PDeCat i La Crida.

Mas ha apostat així per una "confluència de sensibilitats" i que persones "que no pensen igual" puguin conjurar-se en un context "complicat". "Cal posar ordre i concert. Crear una organització política amb JxCat de forma eficaç, moderna i posat al dia", ha subratllat. Per Mas, aquest procés no pot anar més enllà de la tardor i el nou espai polític ha d'estar conformat abans que hi hagi sentència del judici de l'1-O. L'expresident de la Generalitat ha apostat també perquè Carles Puigdemont lideri la reconstrucció de JxCat des de Waterloo. Ha dit que l'ha vist compromès en fer-ho i, per exemple, poder ser president de JxCat.

Mas ha explicat que després de la reunió amb Puigdemont ha constatat que "comparteixen anàlisi i objectiu" i ha dit que cal "acumular forces" per arribar a construir Catalunya com un estat independent en el marc europeu.

 

 

Prefereix no avançar les eleccions catalanes

Pel que fa al procés català, ha dit que si els partits independentistes han d'assumir algun "cost addicional més", afegit a la presó preventiva o l'"exili" dels líders independentistes, haurà de ser si aquest "cost" aporta alguna "cosa positiva". "No té sentit tenir més costos si no té rendiments a curt termini", ha dit.

De la possibilitat que se celebrin unes eleccions al Parlament, Mas ha dit que convocar-les després de la sentència del judici de l'1-O serà "el recurs més fàcil". "El més fàcil no és el més recomanable", ha aconsellat. De fet, Mas ha apostat per no avançar les eleccions i ha prioritzat "no posar en risc" la majoria absoluta independentista a la cambra catalana". "Abans de posar-la en risc, cal pensar-ho dues vegades", ha suggerit.

 

Comentaris (8)
Gombau Fa 5 mesos
Crec que es una bona molt bona noticia!!! Nomes cal veure com s'exclama la "carcundia" espanyolista, oi Maria Teresa, San Fost i Jordi Comasubirana?
Sugar daddy Mas Fa 5 mesos
Collons Artur, ja et pots enrotllar de puta mare amb les cupaires que fan servir copes menstruals i els seus maromos calçasses. Si no mai sortiràs de la paperera de l'història, on ara vius.
Jordi Fa 5 mesos
President, això de " em presentaré si m'ho demanen" sona molt insegur. Presentis d'una vegadqa!!! i a qui no li agradi doncs moala sort. Prou de concedir per quedar bé, i prou d'empassar-se gripaus. A la Independència si arriva amb pas ferm i sense la CUP ni els Hyperventilats d'en Graupera.
San Fost Fa 5 mesos
Ni Puigdemont ni Torra (per favor!) no tenen ni la força ni el carisme, ni les formes per guiar-nos a bon port. En Mas és sens dubte, la millor opció.
Berta Fa 5 mesos
Mas for President Again, :)
Maria Teresa Fa 5 mesos
Sí, sis plau, Sr. Mas, tregui'ns d'aquest atzucac. Des que en Mas va marxar, hem tingut representats pèssims que encara empitjoren la situació.
montse Fa 5 mesos
En Mas ha dit que No
Jordi Comasobirana Fa 5 mesos
Mas ja no pot aportar res de bo més enllà de més processisme i autonomisme més o menys disdimulat. Per molt que digui q l'objectiu és fer la independència, les formes són de la vella política convergent
Jordi Fa 5 mesos
Si tens rao, més val que seguim al triomfador Graupera. Balanç : 0 regidors a BCN