El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas nomenarà demà el seu equip d’Exteriors
  • CA

Afers Exteriors és una de les últimes àrees estratègiques del Govern pendents dels nomenaments definitius. En les primeres setmanes de l’executiu es va ratificar de forma provisional en el càrrec de secretària d’Afers Exteriors a Roser Clavell, viceconsellera d’Exteriors amb Josep-Lluís Carod-Rovira la passada legislatura, però ja es va donar per fet que seria temporal.

Demà, Clavell serà substituïda per Senén Florensa, és diplomàtic i ha estat ambaixador de l’estat espanyol a Tunis i cònsol general a Berlín. Fins ara, ha estat director general de l’Institut Europeu de la Mediterrània. D’aquesta manera, Mas ha optat per algú amb un perfil diplomàtic com a responsable dels Afers Exteriors de la Generalitat.

El Govern també nomenarà dues peces més de l’equip d’exteriors. D’una banda, es nomenarà Salvador Sedó com a director general d’Exteriors. Sedó, d’UDC, va ser número dos de CiU a les eleccions europees i es va quedar a les portes d’entrar al Parlament europeu. Ara, està a l’espera de saber quan podrà ser eurodiputat, un cop s’apliqui el Tractat de Lisboa.

De l’altra, el dirigent de CDC Carles Llorens es responsable de relacions internacionals del partit i ara serà nomenat director general de Cooperació al Desenvolupament. Un dels noms que estava a les travesses per aquests càrrecs i que, almenys de moment, no ocupa un lloc al Govern, és el del dirigent de CDC Marc Guerrero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa