El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “No som responsables d’aquesta situació, però tenim el deure d’arreglar-la”
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar avui al Parlament de Catalunya que el nou govern “no és responsable” de l’estat actual de les finances de la Generalitat, malgrat “tenir ara el deure d’arreglar-les”. El convergent n’ha culpabilitzat directament l’anterior govern i l’executiu espanyol, encara que ha puntualitzat que “si volgués criticar-los ho faria amb altres termes”.

Mas, en la seva intervenció, també ha promès mantenir una relació “constructiva” i “d’entesa institucional” i “eficaç” amb Madrid, però ha reconegut que en aquests moments “hi ha moltes arestes”. “La nostra voluntat és que el diàleg sigui fluït, encara que el primer moment sembla que no s’hi posen bé”, ha insistit. I per això ha justificat la necessitat de tenir un departament de Relacions Institucions fort.

I concretament en aquest dos aspectes, millora financera i negociacions amb Madrid, el president de la Generalitat, que des del debat d’investidura ha manifestat que el nou govern “necessita ajuda i vol ser ajudat” ha demanat la col•laboració de la resta de grups de la cambra.

Mas justifica el seu poder

Després de les crítiques de diverses grups de l’oposició que han qualificat aquest govern de presidencialista, Mas també ha justificat l’acumulació de competències en el departament de Presidència. “En la situació actual, Catalunya necessita un lideratge fort i s’ha fet l’estructura del govern pensant en aquest lideratge”, ha dit el convergent. Un lideratge que el president de la Generalitat ha promès “no defugir” perquè “són temps de donar la cara i prendre decisions doloroses”.

A més, com ja ha fet en altres ocasions, Mas ha defensat el seu executiu manifestant que “combina alta capacitat tècnica, excel•lència professional i experiència política” i aconsegueix ser “d’ampli espectre perquè supera les fronteres dels partits”. Quatre dels onze consellers no són membres de CDC ni de UDC.

I, finalment, respecte a la polèmica presència de Duran i Lleida en el nou govern s’ha limitat a assegurar que “respon a la voluntat de situar a la millor gent en els llocs de màxima responsabilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa