El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas no descarta una consulta sobre el concert
  • CA

El candidat de CiU, Artur Mas, ha indicat avui que no descarta una consulta popular sobre el concert econòmic, però ha apuntat que dependrà de la força que tingui el futur govern a Madrid i de la unanimitat política que CiU aconsegueixi a Catalunya.

“No sé si serà estrictament necessari fer-ho per guanyar força a Madrid o tenir unanimitat a Catalunya”, ha remarcat el candidat de CiU, que, això sí, convocarà una cimera de partits per dissenyar una estratègia conjunta per aconseguir el pacte fiscal.

I és que el primer objectiu del convergent, en aquest sentit, serà convèncer José Montilla i Alícia Sánchez-Camacho de la conveniència de plantejar el concert econòmic a Madrid. Només, després s’haurà de plantejar la qüestió als futurs governants de l’estat espanyol, després de les eleccions que se celebraran a la primavera del 2012.

És llavors quan CiU decidirà, en cas de governar, si cal convocar una consulta popular a Catalunya. “Dependrà de com evolucionin les converses amb altres partits, és una decisió que a hores d’ara no la tinc presa, però no la descarto”, ha indicat.

Mas també ha demanat al sector judicial que posi la seva experiència al servei de Catalunya perquè plantejaments de futur, com el concert econòmic, trobin el “camí jurídic” correcte i no puguin ser recorregudes al Tribunal Constitucional. En un dinar davant d’uns 600 representants d’aquest àmbit, ha evitat qualificar l’actitud del l’Alt Tribunal respecte a la sentència de l’Estatut, tot i que “no ha ajudat a crear un clima de confiança”, ha advertit.

Celebra que Montilla s’afegeixi a les propostes de CiU

Parlant de cimeres, Mas ha celebrat que el president de la Generalitat, José Montilla, “es vagi afegint a les propostes de CiU” quan proposa una trobada després de les eleccions per lluitar contra l’atur. Dilluns el convergent va fer aquesta mateixa proposta. “Això em facilita les coses, perquè si el govern fos el nostre, vol dir que no podrà dir que no quan se’l convoqui”, ha assenyalat.

El candidat de CiU ha presentat les seves conegudes propostes en matèria fiscal, que passen per eliminar l’impost de successions, tornar els impostos apujats pel tripartit al punt on eren i influir a Madrid en favor d’una política de moderació fiscal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa