El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas nega una ordre governamental de no imputació d’Osàcar
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui en sessió de control que “no hi ha hagut cap ordre” governamental que negui la demanda d’imputació per part del Serveis Jurídics de la Generalitat de Catalunya de l’extresorer de Convergència (CDC), Daniel Osàcar, respecte el suposat finançament irregular del partit.

El president de la Generalitat també ha manifestat que per part del govern “no hi ha hagut cap canvi de criteri” sobre aquest tema i ha justificat decisió a una qüestió “estrictament jurídica”. Segons Mas, si es demanava una causa separada la imputació no tenia fonament.

Mas ha reiterat que ell i el govern són els primers interessats en “aclarir la veritat” i ha assegurat que no hi ha “cap voluntat per part de l’executiu de tapar res”. “Només volem que aquest tema es condueixi d’una forma normal i en un estat de dret això vol dir fer un judici”, ha afegit el president.

Les demandes de més transparència sol•licitades pels partits de l’oposició han estat contestades pel president amb un “visca la coherència”. En aquest sentit, el president ha recordat als portaveus que avui li han demanat explicacions, que quan era cap de l’oposició la seva presència va ser vetada a la comissió d’investigació sobre el cas Palau.

L’oposició demana transparència

Des de l’oposició, el portaveu de C’d, Albert Rivera, ja ha confirmat que el seu partit permetrà la compareixença a la comissió de Justícia del secretari de Presidència, Germà Gordó. Rivera També ha acusat Mas de confondre “CiU amb Catalunya” i li ha demanat que “col•labori amb la justícia però també amb la política”.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC, Joan Puigcercós, ha posat de manifest “la rapidesa en què el govern va retirar la imputació del senyor Osàcar als Serveis Jurídics i el temps que ha necessitat per enviar-nos propostes de cara la cimera anticrisi”. I ha reiterat que seria una mala imatge “veure el president de Catalunya a uns jutjats”.

Finalment, Joan Herrera, portaveu de ICV-EUiA, ha acusat Mas de “xiular i fer-se el despistat” sobre aquest tema; si més no “fins el dia del judici final o fins que se sàpiga la seva responsabilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa