Artur Mas ja és el 129è president de la Generalitat de Catalunya. Finalment i com ja estava previst després de l’acord escrit d’ahir a la tarda, el PSC s’ha abstingut i Mas ha aconseguit la majoria simple que requeria en aquesta segona votació per a ser investit President. No hi ha hagut sorpreses d’última hora: els 62 diputats de CiU han votat a favor, els 28 del PSC s’han abstingut i la resta de grups han votat en contra.

En la primera volta, tots els grups excepte CiU van votar en contra. Com marca el reglament de la cambra, Mas ha hagut d’esperar 48 hores per a que es produís aquesta segona votació i per tant, per a ser investit President.
 
Just després de ser proclamat President, Mas ha agraït l’actitud dels partits i l’abstenció del PSC durant el debat. Mas ha tingut un record per l’expresident Jordi Pujol, a qui li ha agraït haver confiat “en un desconegut”, referint-se a si mateix. El nou President ha recordat als expresidents Pasqual Maragall i José Montilla. El primer, per haver liderat un projecte que va causar “il·lusió malgrat els fets posteriors” i, el segon, per la bona relació que ha assegurat que mantenen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa