El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas insta els consellers a "treballar més i amb menys recursos"
  • CA

Dia de gala, però auster. Amb un Saló Sant Jordi ple, i amb Ortega al capdavant, el nou Consell Executiu ha entrat a la sala i posteriorment ho ha fet el president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el nou secretari del Govern, Germà Gordó.

Els nous membres de l’executiu s’han situat en un costat del Saló, a l’esquerra del president, de peu. L’acte ha estat breu, d’uns 20 minuts, amb un clar caràcter institucional i solemne. El secretari del Govern, Germà Gordó, ha llegit el decret de nomenament de la nova vicepresidenta i els nous consellers.

Tots ells han anat prometent el càrrec davant del president de la Generalitat mentre Gordó anava llegint cada article del decret que nomenava un dels membres del Consell Executiu. ‘Prometeu complir fidelment, d’acord amb la llei, les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?’, ha preguntat Mas a cada membre de l’executiu.

Tots els membres del Govern han respost amb un ‘sí, ho prometo’, tot i que en tres casos hi ha volgut fer un afegitó. La vicepresidenta i la consellera de Justícia han promès el càrrec ‘amb l’ajuda de Déu’, mentre que el conseller de Salut, Boi Ruiz, ho ha fet ‘pel meu honor’. La resta de consellers s’han limitat a fer la promesa.

Mas recorda que caldrà sacrificar-se

Després de prometre el càrrec, Artur Mas s’ha dirigit als membres del seu Govern per agrair-los “el seu servei al país” en acceptar formar-ne part. Mas ha ressaltat el caràcter “obert” del nou Govern, ja que “integra sensibilitats diverses del catalanisme” i ha destacat que amb la crisi “tocarà fer més amb menys recursos”.

“Hi haurà menys diners, hi haurà menys recursos, però amb això haurem de fer més i haurem de fer millor”, ha apuntat Mas, que ha destacat, d’altra banda, que el seu govern està format per membres amb “alta experiència política i qualitat professional”. I ha volgut deixar les coses clares: “Sabeu que no tindrem una navegació fàcil. Espero que no us maregeu en aquesta navegació que serà una mica moguda” seguint els símils mariners que tan li agraden.

Just després de l’acte institucional, el president de la Generalitat, Artur Mas, i els nous consellers s’han fet la tradicional fotografia de família a la galeria gòtica. Després, el Govern s’ha reunit per primera vegada per aprovar el nomenament de càrrecs intermedis, entre ells, Francesc Homs com a portaveu.

El nou govern que comença a caminar

La llista oficial de consellers la formen Joana Ortega, com a vicepresidenta del Govern i titular de Governació i Relacions Institucionals; Andreu Mas-Colell, el nou conseller d’Economia i Coneixement; Irene Rigau, titular del Departament d’Ensenyament; Boi Ruiz, conseller de Salut; Felip Puig, titular d’Interior; Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat; Ferran Mascarell, responsable de Cultura; Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Josep Lluís Cleries, que s’ocupa de la cartera de Benestar Social i Família; Francesc Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació, i Pilar Fernández i Bozal, titular de Justícia. Germà Gordó ha estat nomenat secretari del Govern.
Discurs d’Artur Mas a l’acte de presa de possessió dels nous consellers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa