Mas insta el Marroc a aplicar l'autonomisme espanyol al Sàhara

La trobada arriba poc després que milers de persones es manifestessin al regne alauita per demanar la limitació del poder del rei Mohammed VI

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha proposat avui al ministre d'Estat del Marroc, Mohamed al-Yazgui, en una reunió al Palau de la Generalitat, que el model autonòmic espanyol podria ser una via a seguir per resoldre el conflicte del Sàhara Occidental. Mas ha traslladat a al-Yazgui que desitja que la negociació per a l'autonomia al Sàhara Occidental, actualment bloquejada, tingui èxit.

L'entrevista s'emmarca en els contactes bilaterals que Mas està mantenint aquests dies amb representants del món àrab, amb els quals analitza la situació que s'està vivint en alguns d'aquests països.

Mas ha aprofitat per fer arribar al ministre marroquí Les protestes de marroquins a Barcelona, farts de la suposada corrupción que s'aplica al consolat del país africà. Fa tres setmanes que el Marroc va destituir el cònsol de Tarragona per suposades irregularitats.

La trobada també serveix per tractar aspectes eonòmics. Segons fonts del Govern es tracta de mantenir "una relació fluïda i permanent de diàleg" per millorar les relacions entre el Marroc i Catalunya.
La major part de les empreses estatals que inverteixen al Marroc són catalanes, principalment en els àmbits industrial i turístic.

 
 

Comentaris