El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas fa una crida a reconstruir Catalunya
  • CA

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha fet avui, darrer dia de campanya, un crida a reconstruir Catalunya. Des del Món Sant Benet, lloc on va ser proclamat candidat el passat 17 de gener i envoltat per les nou senyeres característiques d’aquesta campanya, Mas ha tornat a reafirmar-se en el compromís “de servei al país” que va adquirir aquell dia.

El candidat de la federació ha llegit un manifest institucional en el qual en primer lloc ha volgut fer balanç d’aquests darrers anys a l’oposició. Segons Mas, en aquest temps han après que “el govern no és una finalitat per ell mateix, sinó que és tant sols un instrument” que adquireix sentit si es posa a “disposició d’un projecte de país”.

I ara que tenen molt a prop tornar al govern, el líder de la federació també ha volgut fer una referència als seus adversaris: “Que ningú s’equivoqui, la nostra set no és de venjança, ni de revenja, ni de passar comptes. La nostra set està impregnada d’esperit positiu, d’afany per superar reptes, de voluntat d’aixecar el país”.

Crida el país a la il•lusió

També ha estat un discurs d’ànims en moments de crisi, una crisi a recuperar la il•lusió com marca els seu lema de campanya. I és que, segons Mas, “el destí dels pobles no ve marcat per les vegades que entren en crisi o cauen en el desànim, sinó per les vegades que són capaços d’aixecar-se, de posar-se dempeus i d’enlairar els seus ideals, els seus millors valors, els seus somnis i el seu esperit”.

Ha estat un discurs èpic en el qual no hi ha mancat les referències al noucentisme, un moment en què Catalunya era “ordenada, cívica, culta i harmònica”, i als seus principals protagonistes com Prat de la Riba. Però també hi ha hagut referències a la Catalunya que desitjava el President Macià i anys més tard el president Pujol, una Catalunya “políticament lliure i espiritualment gloriosa”, una Catalunya de “convivència, prestigiosa, respectada, oberta al món, moderna i digna”.

Aquestes són les aspiracions de Mas. Un candidat que ha recordat – potser encara no per darrera vegada, perquè aquest vespre CiU té l’acte de final de campanya al Palau Sant Jordi- que Catalunya necessita un canvi. I en aquest sentit, satisfet ha conclòs: “Crec sincerament que hem demostrat que si Catalunya suma, pot, i que només així pren tot el sentit defensar una gran majoria per fer realitat un gran projecte de país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa