El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas: “Estic molt satisfet”
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat aquesta tarda “molt satisfet” després de la cimera anticrisi que ha durat més de 6 hores al Palau Pedralbes de Barcelona, amb els diferents partits polítics i les entitats socials per tal de reconduïr l’economia de Catalunya i que ha acabat amb 6 acords, 6 encàrrecs i un mandat.

Mas ha destacat que era “una cimera complicada i complexa perquè hi havia partits i entitats molt diferents”, però que ha estat ” extraordinàriament positiva”.

Els acords arribats són: simplificar la gestió administrativa, un pla de racionalització del sector públic, model d’infraestructures estratègiques. racionalitzar el marc fiscal de l’economia productiva, fomentar polítiques d’ocupació i el suport als sectors socials més perjudicats per la crisi.

Pel que fa als encàrrecs hi ha: intentar buscar noves vies de finançament per al sector privat, trobar fórmules de suport a la política industrial, adoptar un model flexible per a l’activitat de pimes i autònoms, aconseguir una major interrelació entre recerca, innovació, universitats i activitat productiva, potenciar l’esperit emprenedor i actuar en política energètica

Finalment el mandat ha estat el de requerir a la Comissió pel Pacte Fiscal del Parlament que enllesteixi com a molt tard el 31 d’octubre d’aquest any els treballs tècnics per al concert econòmic.

El president ha destacat que espera que es pugui tornar a repetir una reunió com aquesta d’aquí a uns mesos, tot i la seva “complexitat d’organització”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa