Mas: "El govern tindrà com a màxim dotze departaments"

El futur president diu que la relació amb Zapatero és "correcta, cosa que no vol dir cordial"

El líder de CiU i president electe de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha confirmat avui en declaracions a Catalunya Ràdio que el futur "govern de la Generalitat tindrà com a màxim dotze departaments" –tres menys que els vigents- i "un 30% dels alts càrrecs actuals deixaran d'existir". "La màxima austeritat que vam prometre passa per aquí", ha assegurat Mas, que no ha volgut avançar quins desapareixeran.

El futur president de la Generalitat també ha explicat que segurament entre avui i demà es coneixerà quan es farà el ple de constitució del nou Parlament de Catalunya – potestat de l'actual president, José Montilla-. "L'elecció del nou president es pot fer abans de Nadal, però veig impossible un nou govern abans d'aquesta data", ha reconegut, encara que el seu objectiu seria que "el 3 de gener tots els consellers estiguessin asseguts als seus despatxos per començar a treballar".

Duran torna?

Sobre el possible retorn del portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, a la política catalana, Mas ha reconegut que tots dos conjuntament estan equilibrant els pros i contres d'aquestes opcions.

A favor. Segons ha explicat el futur president de la Generalitat la presència del líder d'Unió al govern pot donar més "força política" a l'executiu. En contra. Ara que el govern espanyol no té majoria absoluta, s'han de defensar interessos catalans a Madrid i CiU vol donar imatge de partit responsable als mercats, no és moment de perdre pistonada a la capital espanyola. El dilema, però, "es resoldrà els propers dies", ha promès Mas. Ara bé, només hi haurà conseller en cap si és Duran.

Relació "correcta" amb Zapatero


Respecte la relació amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, Mas ha assegurat que "la relació és correcta, cosa que no vol dir cordial". "Tinc un problema de confiança personal amb Zapatero, com molta altra gent, per tant, quan una persona ja t'ha fallat vas més en compte", ha afirmat. Però també ha avisat que pel benefici de Catalunya: "La relació ordinària haurà de ser eficaç".

 
 

Comentaris