El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas diu que no tolerarà que s’enfonsi el benestar català per salvar l’economia espanyola
  • CA

El president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, ha advertit avui que no tolerarà que s’enfonsi el benestar a Catalunya per salvar l’economia espanyola.

Mas ha trencat així el seu silenci després d’uns dies de picabaralla entre el govern espanyol i el català arran de la carta que el Ministeri d’Economia i Hisenda va enviar al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, demanant que retallés més del doble del 10% que ja aplicarà la Generalitat.

Mas, a la intervenció a la festa del partit que avui CiU ha celebrat al Parc de la Ciutadella, s’ha dirigit directament al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per avisar-lo que “vagi amb molta cura” aquest darrer any de legislatura perquè els socialistes necessitaran més a CiU que a l’inrevés, perquè a la federació encara li queden quatre al davant del govern de la Generalitat.

Crítiques contra Montilla

També, però, hi ha hagut crítiques contra socialistes catalans. El president de la Generalitat ha acusat l’expresident José Montilla de traspassar una “línia vermella” per criticar cada dia el Govern i estar al costat al PSOE quan sap quina és la situació de les finances. I li ha demanat que faci “pinya” al costat del govern per fer front a l’executiu espanyol, “que es dedica a fer la punyeta al Govern de Catalunya”.

“La feina de l’expresident que acaba de sortir és donar suport al Govern que acaba d’entrar, no criticar-lo cada dia com està passant”, ha recriminat Mas, que ha lamentat que el PSC no hagi aprés res del seu pas per la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa