Mas diu que ningú ha de tenir por d'una majoria de CiU

El candidat de la federació nacionalista afirma que administrarà amb "generositat, humilitat i esperit de servei" una victòria que dóna per feta

CiU ha volgut fer una última demostració de força i ha omplert el Palau Sant Jordi en l'acte final de campanya. Amb les enquestes que apunten una victòria àmplia i l'electorat mobilitzat, el candidat de la federació nacionalista, Artur Mas, ha fet un discurs carregat d'il·lusió i emocions, conscient que té més a prop que mai la presidència de la Generalitat.

Mas ha promès que administrarà amb "generositat, humilitat i esperit de servei" la victòria de diumenge vinent a les urnes, que ha donat per feta. El cap de llista ha apel·lat al vot útil de tots els catalans que volen un  "canvi" perquè, a parer seu, només un "govern fort" podrà "aixecar" el país.

"Ningú ha de tenir por d'una majoria de CiU" perquè la federació no serà "propietària d'aquests vots, sinó dignes dipositaris", ha afegit davant 20.000 persones, segons el partit, i en un to el més allunyat possible de l'arrogància.

"Com més gran sigui la majoria amb més humilitat l'hem de rebre, com més plural sigui el llegat de vots que rebem amb més generositat els haurem d'administrar i, quant més catalans ens atorguin la seva confiança, més gran ha de ser la nostra entrega al país i el nostre esperit de servei a Catalunya", ha exclamat en to conciliador i sense fer referència a la resta de partits.

El candidat de CiU també ha advertit que si en algun moment "veieu que no rebo aquesta victòria amb aquest esperit, em claveu una bronca i em feu una estirada d'orelles, amb total llibertat", ha expressat el candidat, rebut amb crits de ‘Mas president!' i en un Palau ofegat de senyeres.

No obstant, Mas ha centrat part del seu discurs en tocar la fibra sensible dels assistents, fent referència al "viatge a Ítaca" que ara culmina CiU, tornant a la Generalitat després de la seva llarga travessia pel desert de l'oposició.

El candidat dóna les gràcies i s'emociona amb la seva dona


El cap de llista de la federació nacionalista ha dedicat minuts de la seva intervenció en agrair la feina de totes les persones que han estat al seu costat durant aquest període complicat. Ha citat el director de campanya, David Madí, que va ser "ase dels cops" per l'assalt frustat a la Generalitat ara fa quatre anys, i ha donat les gràcies a l'expresident Jordi Pujol, per haver-lo escollit com a successor, però també pel seu "mestratge".

Però el moment de més intens ha estat per la seva dona, Helena Rakosnik. El candidat ha llegit una dedicatòria que li va escriure en el llibre que Pilar Rahola va escriure sobre el líder de CiU. "Helena, coprotagonista durant trenta anys de la meva vida, dels meus somnis i il·lusions. Tots junts creuarem les metes, celebrarem les victòries, farem front a les adversitats i somriurem a la vida, que ens ha donat més del que ens ha pres", ha llegit Mas, que no ha pogut reprimir l'emoció, sobretot quan la seva esposa s'ha aixecat del seient i ha pujat a l'escenari per abraçar-lo.

El candidat i Duran sumen forces

El cap de llista de CiU i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, han unit forces recordant que van ser "adversaris dintre d'una mateixa família". El dirigent democristià ha fet referència a la seva batalla particular amb Mas per ser el successor de Jordi Pujol fa una dècada i ha reconegut que van ser "competidors". Duran ha dit que volia ser president de la Generalitat, però serà "feliç" si el candidat convergent pot assumir diumenge aquest repte perquè el país "estarà en molt bones mans".

En seu torn, Mas ha donat les gràcies al líder d'Unió i ha confirmat que van ser "competidors, rivals i, fins i tot, adversaris, però mai hem estat enemics, sempre hem treballat pel mateix projecte". "Treballem ara i treballarem plegats de cara al futur", ha continuat el candidat, que ha dit amb orgull que CiU té en les seves files el polític més valorat del país.

El líder d'Unió carrega contra els adversaris


Duran ha estat l'encarregat de criticar els adversaris. Ha lamentat que ahir el president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, rebés de nou el suport del president del Govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero. "Des de petit, sempre he entès que els insolvents no servien per avalar absolutament res" i ha celebrat que el líder del PSOE no fes cap promesa. Així mateix, va criticar la campanya "bruta" del PPC.

Tot i això, Duran també ha estat dur amb la gestió del Govern perquè, a parer seu, ha "trinxat" Catalunya. "El tripartit va començar amb una corona d'espines i ha acabat sent una creu pel país", ha opinat. El líder d'Unió creu que el PSC ha claudicat amb ICV, que són els "comunistes tenyits de verd".

En el míting al Palau Sant Jordi, on ahir els socialistes també van celebrar l'acte final de campanya, també han intervingut Pujol, el candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, la número dos de la llista per Barcelona, Joana Ortega, i els caps de llista de Girona, Lleida i Tarragona.

 
 

Comentaris