Mas diu que l'únic propòsit de la decisió del Tribunal de Comptes és "fer por"

L'expresident de la Generalitat ironitza i afirma que al president Rajoy ''se li està posant cara de Maduro''

 

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat ''d'insòlita'' i ''impresentable'' la decisió del Tribunal de Comptes d'obrir una investigació per exigir als inhabilitats pel 9-N que paguin més de 5 milions d'euros. Mas ha dictaminat que aquesta decisió respon a l'únic propòsit de ''fer por'' i ''espantar a la gent'' i que es facin enrere pel que fa al dret a votar. L'expresident ha sentenciat que confia votar l'1-O i ha ironitzat dient que al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ''se li està posant cara de Maduro'', en clara al·lusió al president de Veneçuela, Nicolàs Maduro, i al fet de no deixar votar a la gent. Pel que fa als 5 milions que es podrien demanar als inhabilitats, Mas, Ortega, Rigau i Homs, l'expresident ha dit que ell no disposa d'aquesta quantitat en cas d'haver-la d'afrontar.

Mas, des d'Andorra la Vella, on ha participat en una conferència organitzada per l'ANC per parlar sobre l'1-O, ha explicat que ja se'ls va jutjar pel 9-N i seria una decisió ''insòlita'' que se'ls tornes a jutjar. Ha qualificat el fet ''de no presentable'' en un Estat de dret.

 

 

L'expresident ha afegit que aquest procés es troba immers en una ''campanya sense raons'' i s'haurà de veure on acaba. De tota manera, ha reconegut, ''no estar preparat'' per aquest fet si acaba tirant endavant i ha manifestat ''no voler-hi pensar''.

 

Comentaris