El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas diu que als catalans, Espanya se’ls hi queda "petita"
  • CA

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat avui que per a Catalunya i la seva economia, “Espanya se li ha de quedar petita”, ja que la seva economia està prou internacionalitzada.

Ha assegurat que, davant de la crisi econòmica, Catalunya està fent el seu particular “via crucis”, tot i que ha augurat un final feliç, de la mateixa manera que passa amb la història de la Passió de Crist. “Cal tenir esperança”, ha assegurat Mas, que ha reclamat que l’ajust pressupostari s’ha de fer, i que no hi ha cap alternativa a les retallades.

Davant la crisi, el Govern opta per la “coresponsabilitat” de tots, un missatge que els catalans comencen a tenir clar, com prova que en les entrevistes i contactes que ha mantingut al llarg d’aquests dies ningú li demana diners perquè són conscients de les limitacions financeres de la Generalitat.

Contradiccions socialistes

Mas ha posat el dit en la nafra dels socialistes, a qui ha retretque tinguin posicionaments “contradictoris” a Catalunya i al Govern espanyol.

Mas ha lamentat que mentre que el PSC càrrega contra el Govern per voler reduir l’impost de Successions a la mínima expressió, el Govern de  Zapatero va eliminar l’impost de Patrimoni, que abonaven els qui tenen més recursos econòmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa